‘ElQuirin, wat betekent dat? Is dat Spaans?’

Deze vraag krijgen we wel eens van cliënten. Toen we een naam voor onze gezamenlijke therapiepraktijk zochten, hebben we allerlei diepzinnige namen de revue laten passeren. Tot Louis met het voorstel voor ElQuirin kwam:

El – van de voornaam van Ellen

Quirin – afkorting van Quirinius, de Latijnse naam voor Louis’ achternaam Crijns.

En zo is het ElQuirin geworden, een naam die niets betekent maar een naam die wel veel mensen kennen.

Ellen elquirin

Ellen de Jong

In mijn praktijk ontvang ik mensen met heel verschillende thema’s en problemen, zoals een gebrek aan zelfvertrouwen, faalangst, onverwerkte traumatische ervaringen, depressieve gevoelens, omgaan met verlies (van dierbaren maar ook bijv. van werk of gezondheid). Vaak speelt de problematiek al langer en is het belangrijk terug te kijken met behulp van Inner Child Therapie en Regressietherapie om onverwerkte emoties los te gaan laten en nieuwe oplossingen te vinden, een benadering van therapie waar mijn hart ligt.

Hypnotherapie en NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) kwamen op mijn weg toen ik het werken met mensen steeds boeiender en uitdagender vond. In functies als projectleider en hogeschooldocent kwam ik nl. meer en meer in aanraking met “mensen in ontwikkeling”. Ik ben vanaf 1992 met veel plezier en interesse diverse opleidingen op dit gebied gaan volgen.

Om me te kwalificeren als therapeut heb ik het diploma behaald van de opleiding Hypnotherapie van BGL & partners. Vervolgens heb ik de opleiding Inner Child Integration Therapy bij de Amerikaanse psychologe/therapeute Trisha Caetano (www.trishacaetano.com) afgerond. In 2002 heb ik het European Certificate for Psychotherapy  (ECP®) behaald. De European Association for Psychotherapy (www.europsyche.org) hanteert het ECP als het Europese keurmerk voor psychotherapie, een keurmerk van wetenschappelijk onderbouwde deskundigheid, professionaliteit en integriteit. Verder heb ik na het volgen van de NLP  Practitioner en Masteropleiding ook de NLP-trainersopleiding voltooid.

Ik ben als therapeut aangesloten bij het NVPA – Nederlands Verbond voor Psychologen, psychosociaal therapeuten en Agogen. Deze beroepsvereniging waarborgt de kwaliteit van de aangesloten therapeutleden. Ook ben ik aangesloten bij het Nederlands Verbond voor ECP-houders en sta ik ingeschreven in het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg.

 

Louis Crijns

Ik heb jarenlange ervaring in het begeleiden van mensen met heel diverse problematiek. Doordat ik veel met Inner Child Therapie werk, komen er vaak cliënten die als kind mishandeld zijn, emotioneel verwaarloosd werden of die als kind een van hun ouders verloren. Ik werk ook met problemen in relaties, met stress-/burnout klachten en depressieve klachten.

Ik ben afgestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam in de Sociale Psychologie als psycholoog/onderzoeker. Tijdens mijn werk als hogeschooldocent Psychologie aan een opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening ontdekte ik hoe boeiend het is om op praktische wijze met mijn vak bezig te zijn. Hier begon het idee te ontkiemen om een eigen therapiepraktijk te starten.

Om me te kwalificeren als therapeut heb ik in de negentiger jaren van de vorige eeuw een drietal therapieopleidingen gedaan, namelijk Regressie- & Reïncarnatietherapie bij de SRN (School voor Reïncarnatietherapie), Inner Child Integration Therapy bij Trisha Caetano en Hypnotherapie bij BGL & partners. In 1993 is mijn therapiepraktijk van start gegaan. In de loop der jaren heb ik mijn praktijk zien groeien en daarmee ook mijn eigen ervaring als therapeut.

Mijn hele leven lang ben ik psychologie een boeiend vak blijven vinden. Ik heb de ontwikkelingen bijgehouden en naar mijn mening is onze kennis en kunde als psychologen in de afgelopen decennia spectaculair toegenomen. Ik denk hierbij aan zaken als de ontwikkeling van de cognitieve psychologie en Interpersoonlijke Neurobiologie (IPNB) en aan de nog steeds groeiende kennis van brein en bewustzijn.

Ik ben als registertherapeut aangesloten bij de NBVH – Nederlandse beroepsorganisatie van Hypnotherapeuten. Deze beroepsvereniging waarborgt de kwaliteit van de aangesloten therapeutleden. Ik sta ingeschreven in het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Gezondheidszorg.

 

Ellen Louis
Therapeutlid van NVECP www.nvecp.nl

Registratienummer: 10049

NVPA www.nvpa.org

Lidnummer 104075

Therapeutlid van NBVH www.nbvh.nl

Registratienummer 99194

Koepelorganisatie RBCZ www.rbcz.nu

Licentienummer 170521R

RBCZ www.rbcz.nu

Licentienummer 403050R

Mijn zorgverlenerscode(s) (AGB) vallen in de categorieën Psychosociaal Zorgverlener, en Genezers, overigen Psychosociaal Zorgverlener, en Genezers, overigen
Kamer van Koophandel 27370838 27370842
BTW nummer NL812130194B01  NL001322906B87

 

Docent/trainer en supervisor

Wij hebben beiden jarenlange ervaring als hogeschooldocent en trainer in het hoger onderwijs en aan verschillende therapeutische opleidingen van BGL & partners (www.bgl.nl). We werken ook allebei als supervisor voor verschillende beroepsorganisaties.

Vanaf 2006 hebben we een nascholingstraject Inner Child Therapie voor therapeuten aangeboden. We hebben een flink aantal collega’s opgeleid in deze therapeutische specialisatie. Zomer 2021 hebben we besloten die niet langer aan te bieden.

Ellen is als docent ook geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs, CRKBO (www.crkbo.nl).

Contact opnemen?


    Ik ga akkoord met de Algemene voorwaarden en de Privacy verklaring.

    Neem contact met ons op.

    Heb je ergens vragen over of wil je meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op!